Néhány szót azért illik ejteni a viccek, vicces tények főszereplőjéről illetve a humoros írások létrejöttét ihlető személyéről.
Chuck Norris, vagyis eredeti nevén Carlos Ray Norris, az amerikai színész és harcművész 1940. március 10-én látott napvilágot oklahomai Ryan-ben. Édesapja eredeti neve Ruud Drak, melyet Norris-ra változtatott. Édesanyja félig ír, félig cseroki származású volt, melyre Chuck a mai napig nagyon büszke, ahogy azt többször meg is említette sorozatában, a ,,Walker, A Texasi Kopó”-ban. Apja rendszeresen ivott, ami miatt Chuck kevés időt töltött vele. 10 esztendős volt, amikor a szülei elváltak. Édesanyjával, és testvéreivel a kansasi Prairie Village-be költözött, majd később a Kalifornia állambeli Torrance-ben élt.
Gyermekkorában népszerűtlen, félénk fiú volt, akit rengeteget csúfoltak a gyerekek indián származása miatt. Az iskolában is csak középszerűen teljesített. Középiskolai tanulmányai befejezése után feleségül vette Diane Holechek-et.
Az 1958-as évben katonai rendészként csatlakozott az USA Légierőhöz, mely Dél-Koreába az Osani Légibázisra küldte őt. Az ott eltöltött idő alatt ragasztották rá a Chuck becenevet. Ugyancsak ott kezdett el Tang Soo Doo-t tanulni, melyből később meg is szerezte a fekete övet. Szintén feketeöves Tae Kwon Do-ban, Shito-Ryu karatéban, és brazil harcművészeti stílusban, a Jiu-Jitsu-ban. Nem sokkal később Dél-Koreában megalapította Chun Kuk Dot (azaz az Egyetemes út) és az Egyesült Harcművészetek Szövetségét.(UFAF) Visszatért az USA-ba, ahol munkáját katonai rendészként folytatta a kaliforniai March Légitámaszponton. 1962-ben leszerelt, majd a Northrop repülőgépgyártó vállalatnál kezdett el dolgozni. Megnyitotta karateiskoláját. Tanulói között volt tanulója volt a híres amerikai színész, és producer Steve McQueen fia, Chad McQueen is.
Hamarosan elkezdett versenyezni, mely elsőre két vereséget hozott számára. Egyet Joe Lewis, és egyet és Allan Steen ellen. Későbbi győzelmei a legnagyobb harcművészek eredményeivel vetekedtek. Utolsó vereségét 1968-ban szenvedte Louis Delgado ellen, akit még ez év végén legyőzött, ezzel elnyerve a Profi Középsúlyú Karate bajnoki címet, melyet az elkövetkező hat évben szintén ő birtokolt. Az elkövetkező évben elnyerte a Karate Hármas koronáját, és a Black Belt (Fekete Öv) magazin Év Karatésa díját. 
Még ebben az évben debütál Dean Martin Bontóbrigád című filmjében. 1970-ben öccse meghalt a vietnámi háborúban. Az ő emlékének ajánlotta később az Ütközetben Eltűnt című filmjét, mely a Vietnámban fogva tartott amerikai katonák kiszabadításáról szólt. Egy Long beach-i harcművészeti bemutatón ismerte meg Bruce Lee-t, aki az 1972-es A Sárkány Visszatér-ben Chuck ellenfelét játszotta. Steve McQueen bátorítására 1974-ben színjátszást kezdett tanulni az MGM Stúdió-ban. Első filmes főszerepe 1977-ig váratott magára, amikor az Országúti Bunyósban bizonyíthatta tehetségét. Filmjei nagy hasznot hoztak a moziknak. Chuck egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. Négy év alatt nyolc filmben szerepelt, többek között az 1986- os Karate Kommandós című rajzfilmben, melyben saját magát alakította.
A 80-as évek végére, rengeteg filmszerep után Chuck Norris kezdett veszteni népszerűségéből, így a sorozatok világa felé fordult. A Walker A Texasi Kopó című sorozatot 1993-tól nyolc éven keresztül vetítette a CBS televíziós csatorna. Mindeközben folyamatosan forgatott mozifilmeket is. A sorozat végetérése után 2005-ben előrukkoltak a folytatással Walker, a Texasi Kopó – Trial By Fire címmel, melynek forgatásával 2007-ben le is álltak az alacsony nézőszám miatt. 

Chuck Norris a wikipédián

Chuck Norris filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://chucknorrisviccek.blog.hu/api/trackback/id/tr802241398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása